Source
Books catalogue
(171)
Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(168)
Publikacje naukowe
(5)
Czasopisma
(3)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Status
only on-site
(148)
available
(30)
unknown
(1)
Branch
Wypo┼╝yczalnia
(31)
Czytelnia
(4)
Ksi─Ögozbi├│r zastrze┼╝ony
(2)
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
(142)
Author
Machura Jerzy (1928-2017)
(17)
┼Üwi─ůtnicki Wac┼éaw (1932-2013)
(8)
Michalak Wojciech (1943- )
(7)
Dr─ů┼╝czyk Wojciech (1953-2014)
(6)
Cie┼Ťlak Eugeniusz (1966- )
(5)
Gruszczyński Jerzy
(5)
Janicki Andrzej
(5)
Juchimiuk Jan
(5)
Kurkus Jerzy
(5)
Bartnik Ryszard (1963- )
(4)
Grz─Öda Zygmunt
(4)
J├│┼║wiak Krystian
(4)
Kulczycki Roman (1923-2010)
(4)
Ma┼äkowski Romuald (1942- )
(4)
R─Ökas Stefan
(4)
Stawny Tadeusz
(4)
Zajas Stanis┼éaw (1952- )
(4)
Żarski Zdzisław (1926-2006)
(4)
Bartocha Władysław (1932-2018)
(3)
Bułka Kazimierz
(3)
Duda Wojciech
(3)
Kielan Zdzisław
(3)
Lachiewicz Jan (?-1996)
(3)
Legut Jerzy
(3)
Marud Wies┼éaw (1963- )
(3)
Mikołajczuk Marian
(3)
Mirowski Tadeusz
(3)
Suchora Stefan (1950-2008)
(3)
Szustek Roman
(3)
Wi┼Ťniewski Tomasz
(3)
W├│jtowicz Remigiusz (1926-2001)
(3)
Antczak Stefan (1941- )
(2)
Bahłaj Stanisław
(2)
Bartnik Ryszard
(2)
Bednarczyk Witold
(2)
Chamera Mieczysław (1935-1994)
(2)
Ciołek Zbigniew
(2)
Dworak Roman (?-2009)
(2)
Dzięciołowski Tomasz
(2)
Fijałkowski Jerzy
(2)
Gajewski Jerzy
(2)
Gierczak Kazimierz
(2)
Jaworski Jerzy
(2)
Koliński Krzysztof
(2)
Kozieł Jacenty
(2)
Kozub Marian (1952- )
(2)
Leczykiewicz Tadeusz
(2)
Marcinek Marian
(2)
Mastalerz Marek
(2)
Michalski Adam
(2)
Mickiewicz Roman
(2)
Miko┼éajczuk Marian (1950- )
(2)
Nowak Jacek (1961- )
(2)
Pawlak Włodzimierz
(2)
Pawłowski Stefan (?-2003)
(2)
Piechowicz Edmund
(2)
Podgajny Stanisław
(2)
Rajmański Ryszard
(2)
Sarna Andrzej
(2)
Seregiet Ryszard (1924-2011)
(2)
Sikorski Edmund
(2)
Sirko Stanis┼éaw (1961- )
(2)
Szymański Roman
(2)
Toruń Mieczysław
(2)
Wnuk Wiesława
(2)
Zarzycka Leokadia
(2)
Zielińska Jadwiga
(2)
Zieli┼äski Tadeusz (1973- )
(2)
┼╗arnecki Zbigniew
(2)
Augustyn S┼éawomir (1967- )
(1)
Baraniewski Waldemar (1953- )
(1)
Basiński Michał
(1)
Bedełek Władysław
(1)
Bejgier Eugeniusz
(1)
Blomka Ryszard
(1)
Boczkowski St
(1)
Borodziuk Zdzisław
(1)
Broch Jakub (1921-2008)
(1)
Brzozowski Jan
(1)
Bubrzyk Krzysztof
(1)
Budzyński Bogusław
(1)
Błachnio Józef
(1)
Czaban Władysław
(1)
Czech Piotr
(1)
Czy┼╝yk Henryk (1949- )
(1)
Danel Jacek Krzysztof
(1)
Derenowski Ryszard
(1)
Doroszkiewicz Janusz
(1)
Dubiński Władysław
(1)
Duda Andrzej
(1)
Dzido Hanna
(1)
D─ůbrowski Tadeusz (politolog)
(1)
Fellner Andrzej
(1)
Galicki Mieczysław
(1)
Glass Andrzej (1930- )
(1)
Groszek Zbigniew (1947- )
(1)
Gruszyński J
(1)
Gruszyński Jerzy
(1)
G├│rniak Danuta
(1)
Harembska Gertruda
(1)
Year
2020 - 2023
(2)
2010 - 2019
(10)
2000 - 2009
(22)
1990 - 1999
(25)
1980 - 1989
(71)
1970 - 1979
(22)
1960 - 1969
(15)
1950 - 1959
(2)
1940 - 1949
(1)
1930 - 1939
(1)
Time Period of Creation
1945-1989
(19)
2001-
(11)
1989-2000
(6)
1901-2000
(1)
Country
Poland
(170)
Germany
(1)
Language
Polish
(169)
German
(1)
Russian
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Air forces
(71)
Wojska lotnicze
(71)
Akademia Sztabu Generalnego Wojska Polskiego
(40)
Academy of the General Staff of the Polish Army
(38)
Wojska l─ůdowe
(20)
Land forces
(19)
Air support
(17)
Lotnictwo wojskowe
(17)
Wsparcie lotnicze
(16)
Command and control
(12)
Dowodzenie (wojsko)
(12)
Siły powietrzne
(11)
Tactical operations
(11)
Działania taktyczne
(10)
Military aviation
(10)
Air defence
(9)
Airstrike
(8)
Material support
(8)
Nalot lotniczy
(8)
Wojsko
(8)
Zabezpieczenie materiałowe
(8)
Tactics
(7)
Taktyka
(7)
Command and control centres and posts
(6)
Lotnicza Akademia Wojskowa
(6)
Offensive operations
(6)
Operacje zaczepne
(6)
Stanowiska i punkty dowodzenia
(6)
Akademia Sztuki Wojennej
(5)
Bazy lotnicze
(5)
Military logistics
(5)
Obrona powietrzna
(5)
Tactical brigade size unit or higher
(5)
Troops cooperation
(5)
Współdziałanie wojsk
(5)
Zwi─ůzki taktyczne
(5)
Attack
(4)
Counterattack
(4)
Defensive operations
(4)
Katastrofy lotnicze
(4)
Kształcenie wojskowe
(4)
Logistyka wojskowa
(4)
Military education
(4)
Natarcie
(4)
Nawigacja lotnicza
(4)
Obrona przeciwlotnicza
(4)
Operacje obronne
(4)
Przeciwnatarcie
(4)
Szkolenie taktyczne
(4)
Tactical training
(4)
Środki bojowe lotnicze
(4)
Aerial photography
(3)
Air attack means
(3)
Air defence artillery
(3)
Air operations
(3)
Airbases
(3)
Armament (mil.)
(3)
Armia lotnicza
(3)
Automation
(3)
Automatyzacja
(3)
Exams in military
(3)
Fotografia lotnicza
(3)
Front (wojsko)
(3)
II wojna ┼Ťwiatowa (1939-1945)
(3)
Military car transport
(3)
Military exercises
(3)
Obrona przeciwkosmiczna
(3)
Pułk lotniczy
(3)
Samoloty bojowe
(3)
Space defence
(3)
Szkolnictwo wojskowe
(3)
Transport wojskowy samochodowy
(3)
Troops (mil.)
(3)
Uzbrojenie (wojsko)
(3)
Wojska obrony przeciwlotniczej
(3)
Wszech┼Ťwiat
(3)
Zabezpieczenie logistyczne
(3)
Zabezpieczenie lotnicze
(3)
─ćwiczenia wojskowe
(3)
Środki napadu powietrznego
(3)
4 Pomorska Mieszana Dywizja Lotnicza (Wojsko Polskie ; 1944- )
(2)
Air munitions
(2)
Air supremacy
(2)
Air-land operations
(2)
Airfield ground services
(2)
Akademia Obrony Narodowej
(2)
Armed forces
(2)
Army aviation
(2)
Battalion (mil.)
(2)
Celowniki
(2)
Centrum Doskonalenia Lotniczego
(2)
Combat aircraft
(2)
Command and control systems
(2)
Corps (mil.)
(2)
Dow├│dcy
(2)
Egzaminy (wojsko)
(2)
Electronic intelligence
(2)
Eskadra lotnicza
(2)
Front (mil.)
(2)
Instytut Techniczny Wojsk Lotniczych (Warszawa)
(2)
Subject: time
1901-2000
(25)
1945-1989
(21)
1939-1945
(5)
2001-
(5)
1989-2000
(3)
Subject: place
Polska
(7)
Bia┼éoru┼Ť
(1)
Mińsk Mazowiecki (woj. mazowieckie ; okolice)
(1)
Genre/Form
Rozprawa doktorska
(34)
Doctoral thesis
(31)
Prace naukowo-badawcze
(10)
Scientific research papers
(10)
Podr─Öcznik akademicki
(5)
Academic handbook
(4)
Skrypt (typ publikacji)
(4)
Praca dyplomowa
(3)
Conference materials
(2)
Lecture
(2)
Materiały konferencyjne
(2)
Materiały pomocnicze
(2)
Opracowanie
(2)
Podr─Öcznik
(2)
Poradnik
(2)
Postdoctoral degree
(2)
Praca magisterska
(2)
Rozprawa habilitacyjna
(2)
Album
(1)
Auxiliary materials for higher education
(1)
Biografia
(1)
Biography
(1)
Fotografia lotnicza
(1)
Guide-books
(1)
Pami─Ötniki i wspomnienia
(1)
Praca licencjacka
(1)
Praca licencjacka (2016)
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Programy nauczania
(1)
Referat
(1)
Regulaminy i instrukcje wojskowe
(1)
Teaching programs
(1)
Wykład
(1)
Domain
Bezpiecze┼ästwo i wojskowo┼Ť─ç
(117)
Historia
(9)
Edukacja i pedagogika
(1)
Transport i logistyka
(1)
Zarz─ůdzanie i marketing
(1)
171 results Filter
No cover
Journal
In basket
Zawarto┼Ť─ç zasobu Czytelnia G┼é├│wna C/261
1984 nr 3
1985 nr 2
1989 nr 3-4
1991 nr 2-3
1992 nr 1,4
1993 nr 3-4
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 4185/R (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
Zawarto┼Ť─ç zasobu Czytelnia G┼é├│wna C/8159
1973 nr 3,4
1977 nr 1,2
1978 nr 1-3
1979 nr 1-4
1980 nr 1-4
1981 nr 1-3
1982 nr 1,2 + bibliografia 1977-1981
1983 nr 1-3
1984 nr 1-3
1985 nr 1,2
1986 nr 1
1987 nr 1
1988 nr 1,2 + dod.
1989 nr 1,2
1990 nr 1
1991 nr 1
1992 nr 1,2
1993 nr 1-3
1994 nr 1,2
No cover
Journal
In basket
Zawarto┼Ť─ç zasobu Czytelnia G┼é├│wna C/8159
1995 nr 1,2
1996 nr 1-4
1997 nr 2-4
1998 nr 3
1999 nr 1-5
2000 nr 1
Ostatnio wpłynęły zeszyty:
Czytelnia Główna bl.14: 2005 nr Dod. do nr 2/05
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 43000 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 43602 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. R/159 cz.1 (2 egz.)
No cover
Book
In basket
Zał. nr 3 do pisma wych. z DWLot. nr 0574/82, wch. ASG Wydz. W. Lotn. i OPK nr pf6458 egz. nr 1 + 12 zał. str. 5-44.
Zał. nr 7 do pisma wych. z DWLot. nr 0574/82 egz. nr 2 str. 46-67.
Zał. nr 6 do pisma wych. z DWLot. nr 0574/82 egz. nr 1 str. 69-87.
Zał. nr 5 do pisma wych. z DWLot. nr 0574/82 egz. nr 1 + 3 zał. str. 89-105.
Zał. nr 9 do pisma wych. z DWLot. nr 0574/82 egz. nr 2 str. 107-121.
Zał. nr 1 do pisma wych. z DWLot. nr 0609/82 egz. nr 1 + 8 zał. str. 123-150.
ASG Wydz. W. Lotn. i OPK RWD 19pf513/82 egz.nr 1 str. 151-162.
Zał. nr 4 do pisma wych . z DWLot. nr 0574/82 egz. nr 1 + 5 zał. str. 164-196.
Zał. nr 8 do pisma wych. z DWLot. nr 0574/82 egz. nr 1 + 2 zał. str. 198-222.
Zał. nr 5 do pisma wych. z DWLot. nr 0609/82 egz. nr 1 str. 224-238.
Bibliografia przy niektórych rozdziałach.
Tajne. Zmieniono na jawne.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 44385 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 5767/R (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. S/4315 (25 egz.)
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 52488 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. S/5670 (15 egz.)
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 56748 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 50386 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Mapa nr sk┼éadnicy map 059201 na 15 ark. skala 1 : 50 000. Mapa do zaj─Öcia praktycznego nr 352 na temat: "Ocena mozliwo┼Ťci bojowych DLSzR. Sposoby dzia┼éa┼ä bojowych".
Szkic na kalce nr 02938/WW na 2 ark. Sytuacja na 16.00 9.10.
Tajne. Zmieniono na jawne.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 37323 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 4176/R (4 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 53305 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Ksi─Ögozbi├│r zastrze┼╝ony
Copies are only available in the library: sygn. 38954/2 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Mapa nr RWD 16/pf-6/88 skala 1:200 000 na 15 ark. Zamiar do ─çwiczenia egzaminacyjnego - rocznego i Kursu WLot.
Za┼é─ůcznik nr 2 bilety egzaminacyjne - jawne szt. 18.
Za┼é─ůcznik nr 3 bilety egzaminacyjne - jawne szt. 18.
Poufne. Zmieniono na jawne.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 46247 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again