Form of Work
Książki
(294)
Publikacje naukowe
(12)
Czasopisma
(2)
Fotografie
(1)
Status
only on-site
(267)
available
(41)
unavailable
(6)
unknown
(2)
Branch
Wypożyczalnia
(45)
Czytelnia
(20)
Księgozbiór zastrzeżony
(9)
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dostępny w Czytelni
(240)
Author
Dubicki Tadeusz (1948- )
(10)
Okęcki Stanisław (1908-1991)
(10)
Wołejszo Jarosław (1962- )
(8)
Żegnałek Kazimierz (1943- )
(8)
Włodarski Andrzej
(7)
Zakrzewski Jerzy (1919-2007)
(7)
Zapała Lucjan
(7)
Piekarski Henryk
(6)
Piuro Stanisław
(6)
Szulc Bogdan (1945- )
(6)
Wiśniewski Janusz
(6)
Juchimiuk Jan
(5)
Kruszyński Marian
(5)
Sachaj Ryszard
(5)
Sienkiewicz Piotr (1945- )
(5)
Adamus Mariusz
(4)
Dac Józef
(4)
Halik Józef
(4)
Jakubisiak Władysław
(4)
Kaczmarek Julian (1923-2009)
(4)
Krakowski Krzysztof
(4)
Marczak Józef (1944- )
(4)
Nożko Kazimierz (1923-1990)
(4)
Orzechowski Jan
(4)
Popławski Tadeusz
(4)
Rejmisz Ryszard
(4)
Ruszczak Marek
(4)
Dudek Lesław (1921-2016)
(3)
Dworak Roman
(3)
Dzięcioł Bogdan
(3)
Filar Władysław (1926-2019)
(3)
Gierczak Kazimierz
(3)
Gocyła Kazimierz
(3)
Izydorek Wacław
(3)
Jędruszczak Stanisław
(3)
Kucharski Marek
(3)
Machura Jerzy (1928-2017)
(3)
Madejski Andrzej (1923-2008)
(3)
Mazurkiewicz Jerzy
(3)
Michalak Wojciech (1943- )
(3)
Michniak Józef Władysław (1946- )
(3)
Miodek Stanisław
(3)
Ruchlicki Marian
(3)
Rzemek Honorata
(3)
Tarasiuk Bogdan
(3)
Wójcik Teofil
(3)
Zieliński Zygmunt
(3)
Świstek Andrzej
(3)
Żarski Zdzisław (1926-2006)
(3)
Żegnałek Kazimierz
(3)
Broch Jakub
(2)
Buczek Józef
(2)
Dawidowicz Władysław
(2)
Dorożyński Ryszard
(2)
Dyda Jan
(2)
Frącik Krystian
(2)
Gełeta Michał
(2)
Grabarski Aleksander
(2)
Grysiewicz Eugeniusz
(2)
Jadziak Emil (1926-2015)
(2)
Janiszewski Tadeusz
(2)
Jura Józef
(2)
Karpiński Antoni (1924-2004)
(2)
Komkov N.I
(2)
Konieczny Krzysztof (1950- )
(2)
Kostrzewski Włodzimierz
(2)
Kołosowski Władysław
(2)
Krzemień Tadeusz
(2)
Krzemiński Czesław (1929-1992)
(2)
Kręcikij Janusz
(2)
Kuczalski Edmund
(2)
Kulczyński Stanisław
(2)
Kunikowski Jerzy (1945- )
(2)
Lewiński Eugeniusz
(2)
Majzner Robert (1970- )
(2)
Marcinek Marian
(2)
Mikołajczuk Marian (1950- )
(2)
Nawrocki Stefan
(2)
Orłowski Leszek
(2)
Pawlikowski Ryszard
(2)
Piotrowski Sylwester
(2)
Podpora Emil
(2)
Prusiński Norbert
(2)
Puchała Franciszek
(2)
Radziński Adam M
(2)
Rodycz Stanisław
(2)
Roman Czesław
(2)
Skobel Wacław
(2)
Skotnicki Zygmunt
(2)
Skrzyp Julian (1936- )
(2)
Stangret Krzysztof
(2)
Stawicki Aleksander
(2)
Stawski Tadeusz
(2)
Szulc Bogdan
(2)
Słomiany Witold (1967- )
(2)
Wolny Antoni
(2)
Wydra Władysław
(2)
Wójtowicz Wiesław
(2)
Łazarek Józef
(2)
Łańcucki Edward
(2)
Year
2020 - 2021
(2)
2010 - 2019
(22)
2000 - 2009
(20)
1990 - 1999
(26)
1980 - 1989
(120)
1970 - 1979
(45)
1960 - 1969
(48)
1950 - 1959
(3)
1940 - 1949
(5)
1920 - 1929
(1)
1910 - 1919
(1)
1890 - 1899
(2)
1840 - 1849
(1)
Time Period of Creation
1945-1989
(48)
2001-
(16)
1939-1945
(2)
1989-2000
(2)
1914-1918
(1)
Country
Poland
(287)
Russia (Federation)
(2)
unknown (xxx)
(2)
Australia
(1)
unknown (d)
(1)
France
(1)
Germany
(1)
United Kingdom
(1)
Language
Polish
(292)
German
(2)
Russian
(2)
Subject
Akademia Sztabu Generalnego Wojska Polskiego
(199)
Academy of the General Staff of the Polish Army
(123)
Sztaby wojskowe
(60)
Szkolnictwo wojskowe wyższe
(48)
ż brak haseł ang
(48)
Military staffs
(44)
Kształcenie wojskowe
(42)
Military education
(36)
Military high education system
(30)
Dowodzenie (wojsk.)
(27)
Szkolenie wojskowe
(22)
Command and control
(19)
Military training
(18)
Łączność wojskowa
(17)
Military communications
(14)
Oddział II Sztabu Generalnego Wojska Polskiego
(13)
Wywiad wojskowy polski
(13)
Operacje zaczepne
(12)
Dydaktyka wojskowa
(11)
Offensive operations
(11)
Rozpoznanie wojskowe
(11)
Lotnictwo wojskowe
(10)
Military didactics
(10)
Sztab Generalny Wojska Polskiego
(9)
II wojna światowa (1939-1945)
(8)
Military intelligence, reconnaissance and surveillance
(8)
Wojna 1939-1945 r.
(8)
Wojsko
(8)
Ćwiczenia wojskowe
(8)
Attack
(7)
Dowódcy
(7)
Dywizja zmechanizowana
(7)
Informatyka wojskowa
(7)
Military aviation
(7)
Military exercises
(7)
Military information systems
(7)
Natarcie
(7)
Operacje obronne
(7)
Systemy informatyczne wojskowe
(7)
Wywiad wojskowy
(7)
Akademia Obrony Narodowej
(6)
Commanders
(6)
Decyzje (wojsk.)
(6)
Defensive operations
(6)
Land forces
(6)
Mechanized division
(6)
Military informatics
(6)
Officers
(6)
Oficerowie (wojsk.)
(6)
Wojska lądowe
(6)
Command and control systems
(5)
Decisions
(5)
Logistyka wojskowa
(5)
Military theory
(5)
Obrona terytorialna
(5)
World War II (1939-1945)
(5)
Związki taktyczne
(5)
Absolwenci szkół wojskowych
(4)
Antiaircraft artillery
(4)
Artyleria przeciwlotnicza
(4)
Combat readiness
(4)
Dywizja
(4)
Działania operacyjne
(4)
Efektywność nauczania
(4)
Exercises with headquarters and staffs
(4)
Geografia wojenna
(4)
Historia wojskowa
(4)
Informacja (wojsk.)
(4)
Information (mil.)
(4)
Myśl wojskowa
(4)
Sztuka wojenna
(4)
Służba sztabów polowa
(4)
Territorial defence
(4)
Ćwiczenia z dowództwami i sztabami
(4)
Łączność wojskowa polowa
(4)
Air defence
(3)
Automation
(3)
Automatyzacja
(3)
Gotowość bojowa
(3)
Lotnicza Akademia Wojskowa
(3)
Military geography
(3)
Military justice
(3)
Military logistics
(3)
Military school graduates
(3)
National Defence University
(3)
Systemy dowodzenia
(3)
Szkolenie taktyczne
(3)
Sądownictwo wojskowe
(3)
Taktyka
(3)
Wojsko Polskie na Wschodzie (1943-1945)
(3)
Zaopatrzenie wojsk
(3)
Związki operacyjne
(3)
1 Armia (Wojsko Polskie na Wschodzie ; 1943-1945)
(2)
Air forces
(2)
Ammunition
(2)
Amunicja
(2)
Badania naukowe w wojsku
(2)
Battalion (mil.)
(2)
Bibliografia wojskowa
(2)
Bitwa 1945 r. o Berlin
(2)
Subject: time
1901-2000
(84)
1945-1989
(67)
1918-1939
(18)
1939-1945
(8)
1918-
(4)
1914-1918
(2)
2001-
(2)
1989-2000
(1)
Subject: place
Polska
(22)
Rembertów (Warszawa ; część miasta)
(4)
NATO countries
(3)
ZSRR
(3)
Francja
(2)
Kraje NATO
(2)
Niemcy
(2)
Poland
(2)
Rosja
(2)
Anglia (Wielka Brytania)
(1)
Czechosłowacja
(1)
Jugosławia
(1)
NATO
(1)
Russia
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Genre/Form
Rozprawa doktorska
(114)
Doctoral thesis
(113)
Postdoctoral degree
(16)
Rozprawa habilitacyjna
(16)
Regulaminy i instrukcje wojskowe
(7)
Podręcznik akademicki
(6)
Bibliografia wojskowa
(5)
Military bibliography
(5)
Military regulations and instructions
(5)
Praca zbiorowa
(5)
Academic handbook
(4)
Materiały konferencyjne
(4)
Monografia
(4)
Conference materials
(3)
Lecture
(3)
Prace naukowo-badawcze
(3)
Scientific research papers
(3)
Wykład
(3)
Opracowanie
(2)
Podręcznik
(2)
Poradnik
(2)
Źródła historyczne
(2)
Album
(1)
Biografia
(1)
Guide-books
(1)
Historical sources
(1)
Lacture
(1)
Military orders
(1)
Pamiętniki żołnierskie polskie
(1)
Referat
(1)
Report
(1)
Rozkazy wojskowe
(1)
Soldier's diaries
(1)
Sprawozdanie
(1)
Wydawnictwo źródłowe
(1)
Domain
Bezpieczeństwo i wojskowość
(70)
Historia
(19)
Edukacja i pedagogika
(2)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
297 results Filter
Authority data
Sztaby wojskowe (hasło przedmiotowe)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. S/1590 (42 egz.)
No cover
Journal
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. C/76+CD wyd. spec./2014 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Księgozbiór zastrzeżony
Copies are only available in the library: sygn. 6901/1 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. S/8662 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 2.
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. S/9083, S/8762 (2 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
No cover
Book
In basket
Vademecum oficera sztabu / Wyższa Szkoła Wojenna. - Szkocja : WSW, 1945. - Skoroszyt ([121] k. w tym złoż. : rys., tab.).
Verso k. nie zadrukowane
Książka archiwalna, po zarezerwowaniu, dostępna w Czytelni.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 2538/II (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dostępny w Czytelni.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Księgozbiór zastrzeżony
Copies are only available in the library: sygn. 85832 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 397/II (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 14481/III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Księgozbiór zastrzeżony
Copies are only available in the library: sygn. 85858 cz.2A (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
(Kwartalnik Bellona : pismo naukowe / Ministerstwo Obrony Narodowej, ISSN 1897-7065. Wyd. specjalne)
Spis treści także w jęz. ang.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. C/76 wyd. spec./2010 (2 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dostępny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 50409 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Ogólne zasady pracy sztabowej / tł. z niem. Jerzy Rogalski. - Warszawa : AON, 1996. - 44 s. : rys., tab. ; 21 cm.
Tł. z: Allgemeine Grundlagen der Stabsarbeit sygn. 655/IV
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. S/3094 (15 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dostępny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 48892 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Wyłącznie do użytku służbowego. Zmieniono na jawne.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dostępny w Czytelni.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Księgozbiór zastrzeżony
Copies are only available in the library: sygn. 85858 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dostępny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 12739 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dostępny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 12849 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dostępny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 48927 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again