Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(157)
Publikacje naukowe
(5)
Czasopisma
(3)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Status
only on-site
(137)
available
(30)
unknown
(1)
Branch
Wypo┼╝yczalnia
(31)
Czytelnia
(5)
Ksi─Ögozbi├│r zastrze┼╝ony
(2)
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
(130)
Author
Machura Jerzy (1928-2017)
(14)
Michalak Wojciech (1943- )
(7)
Dr─ů┼╝czyk Wojciech (1953-2014)
(6)
Cie┼Ťlak Eugeniusz (1966- )
(5)
Gruszczyński Jerzy
(5)
Janicki Andrzej
(5)
Juchimiuk Jan
(5)
┼Üwi─ůtnicki Wac┼éaw (1932-2013)
(5)
Bartnik Ryszard (1963- )
(4)
Grz─Öda Zygmunt
(4)
J├│┼║wiak Krystian
(4)
Ma┼äkowski Romuald (1942- )
(4)
R─Ökas Stefan
(4)
Stawny Tadeusz
(4)
Zajas Stanis┼éaw (1952- )
(4)
Bartocha Władysław (1932-2018)
(3)
Bułka Kazimierz
(3)
Duda Wojciech
(3)
Kielan Zdzisław
(3)
Kulczycki Roman (1923-2010)
(3)
Kurkus Jerzy
(3)
Lachiewicz Jan (?-1996)
(3)
Legut Jerzy
(3)
Marud Wies┼éaw (1963- )
(3)
Mikołajczuk Marian
(3)
Suchora Stefan
(3)
Szustek Roman
(3)
Wi┼Ťniewski Tomasz
(3)
W├│jtowicz Remigiusz
(3)
Żarski Zdzisław (1926-2006)
(3)
Antczak Stefan (1941- )
(2)
Bartnik Ryszard
(2)
Bednarczyk Witold
(2)
Chamera Mieczysław
(2)
Ciołek Zbigniew
(2)
Dworak Roman
(2)
Dzięciołowski Tomasz
(2)
Gierczak Kazimierz
(2)
Jaworski Jerzy
(2)
Koliński Krzysztof
(2)
Kozieł Jacenty
(2)
Kozub Marian (1952- )
(2)
Leczykiewicz Tadeusz
(2)
Marcinek Marian
(2)
Mastalerz Marek
(2)
Michalski Adam
(2)
Mickiewicz Roman
(2)
Miko┼éajczuk Marian (1950- )
(2)
Mirowski Tadeusz
(2)
Nowak Jacek (1961- )
(2)
Pawlak Włodzimierz
(2)
Pawłowski Stefan (?-2003)
(2)
Piechowicz Edmund
(2)
Podgajny Stanisław
(2)
Rajmański Ryszard
(2)
Sarna Andrzej
(2)
Seregiet Ryszard (1924-2011)
(2)
Sirko Stanis┼éaw (1961- )
(2)
Szymański Roman
(2)
Toruń Mieczysław
(2)
Wnuk Wiesława
(2)
Zarzycka Leokadia
(2)
Zielińska Jadwiga
(2)
Zieli┼äski Tadeusz (1973- )
(2)
┼╗arnecki Zbigniew
(2)
Augustyn S┼éawomir (1967- )
(1)
Basiński Michał
(1)
Bedełek Władysław
(1)
Bejgier Eugeniusz
(1)
Blomka Ryszard
(1)
Boczkowski St
(1)
Borodziuk Zdzisław
(1)
Broch Jakub (1921-2008)
(1)
Brzozowski Jan
(1)
Bubrzyk Krzysztof
(1)
Błachnio Józef
(1)
Czech Piotr
(1)
Czy┼╝yk Henryk (1949- )
(1)
Danel Jacek Krzysztof
(1)
Derenowski Ryszard
(1)
Dubiński Władysław
(1)
Duda Andrzej
(1)
Dzido Hanna
(1)
D─ůbrowski Tadeusz (politolog)
(1)
Fellner Andrzej
(1)
Gajewski Jerzy
(1)
Galicki Mieczysław
(1)
Glass Andrzej (1930- )
(1)
Groszek Zbigniew (1947- )
(1)
Gruszyński J
(1)
Gruszyński Jerzy
(1)
G├│rniak Danuta
(1)
Harembska Gertruda
(1)
Jurewicz Zbigniew
(1)
Jurzysta Kazimierz
(1)
Karbowiak Wacław
(1)
Karczewiski Damian
(1)
Karpowicz Janusz
(1)
Karwaniecka Dominika
(1)
Kazaniecki Alfred
(1)
Year
2020 - 2022
(2)
2010 - 2019
(10)
2000 - 2009
(22)
1990 - 1999
(25)
1980 - 1989
(65)
1970 - 1979
(17)
1960 - 1969
(15)
1950 - 1959
(2)
1940 - 1949
(1)
1930 - 1939
(1)
Time Period of Creation
1945-1989
(19)
2001-
(11)
1989-2000
(6)
1901-2000
(1)
Country
Poland
(159)
Germany
(1)
Language
Polish
(158)
German
(1)
Russian
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Air forces
(68)
Wojska lotnicze
(68)
Akademia Sztabu Generalnego Wojska Polskiego
(35)
Academy of the General Staff of the Polish Army
(31)
Air support
(16)
Land forces
(16)
Wojska l─ůdowe
(16)
Lotnictwo wojskowe
(15)
Wsparcie lotnicze
(15)
Siły powietrzne
(11)
Command and control
(10)
Dowodzenie (wojsko)
(10)
Tactical operations
(10)
Działania taktyczne
(9)
Material support
(8)
Wojsko
(8)
Zabezpieczenie materiałowe
(8)
Air defence
(7)
Offensive operations
(7)
Tactics
(7)
Taktyka
(7)
Airstrike
(6)
Command and control centres and posts
(6)
Military aviation
(6)
Nalot lotniczy
(6)
Operacje zaczepne
(6)
Stanowiska i punkty dowodzenia
(6)
Akademia Sztuki Wojennej
(5)
Bazy lotnicze
(5)
Military logistics
(5)
Obrona powietrzna
(5)
Tactical brigade size unit or higher
(5)
Troops cooperation
(5)
Współdziałanie wojsk
(5)
Zwi─ůzki taktyczne
(5)
Counterattack
(4)
Defensive operations
(4)
Katastrofy lotnicze
(4)
Kształcenie wojskowe
(4)
Logistyka wojskowa
(4)
Military education
(4)
Nawigacja lotnicza
(4)
Operacje obronne
(4)
Przeciwnatarcie
(4)
Szkolenie taktyczne
(4)
Tactical training
(4)
ż brak haseł ang
(4)
Aerial photography
(3)
Air attack means
(3)
Air operations
(3)
Airbases
(3)
Armament (mil.)
(3)
Armia lotnicza
(3)
Attack
(3)
Automation
(3)
Automatyzacja
(3)
Exams in military
(3)
Fotografia lotnicza
(3)
Front (wojsko)
(3)
II wojna ┼Ťwiatowa (1939-1945)
(3)
Lotnicza Akademia Wojskowa
(3)
Military car transport
(3)
Military exercises
(3)
Natarcie
(3)
Pułk lotniczy
(3)
Samoloty bojowe
(3)
Szkolnictwo wojskowe
(3)
Transport wojskowy samochodowy
(3)
Troops (mil.)
(3)
Uzbrojenie (wojsk.)
(3)
Zabezpieczenie logistyczne
(3)
Zabezpieczenie lotnicze
(3)
─ćwiczenia wojskowe
(3)
Środki napadu powietrznego
(3)
4 Pomorska Mieszana Dywizja Lotnicza (Wojsko Polskie ; 1944- )
(2)
Air defence artillery
(2)
Air supremacy
(2)
Air-land operations
(2)
Airfield ground services
(2)
Akademia Obrony Narodowej
(2)
Armed forces
(2)
Army aviation
(2)
Battalion (mil.)
(2)
Celowniki
(2)
Centrum Doskonalenia Lotniczego
(2)
Combat aircraft
(2)
Command and control systems
(2)
Corps (mil.)
(2)
Dow├│dcy
(2)
Egzaminy (wojsko)
(2)
Electronic intelligence
(2)
Eskadra lotnicza
(2)
Front (mil.)
(2)
Instytut Techniczny Wojsk Lotniczych (Warszawa)
(2)
Interoperability
(2)
Interoperacyjno┼Ť─ç
(2)
J─Özyk rosyjski
(2)
Kadry (wojsko)
(2)
Kampania wrze┼Ťniowa (1939)
(2)
Korpus (wojsk.)
(2)
Subject: time
1901-2000
(24)
1945-1989
(20)
1939-1945
(5)
2001-
(5)
1989-2000
(3)
Subject: place
Polska
(7)
Bia┼éoru┼Ť
(1)
Mińsk Mazowiecki (woj. mazowieckie ; okolice)
(1)
Genre/Form
Rozprawa doktorska
(29)
Doctoral thesis
(26)
Prace naukowo-badawcze
(10)
Scientific research papers
(10)
Academic handbook
(7)
Podr─Öcznik akademicki
(7)
Podr─Öcznik
(3)
Praca dyplomowa
(3)
Conference materials
(2)
Lecture
(2)
Materiały konferencyjne
(2)
Materiały pomocnicze
(2)
Opracowanie
(2)
Poradnik
(2)
Postdoctoral degree
(2)
Praca magisterska
(2)
Rozprawa habilitacyjna
(2)
Wykład
(2)
Album
(1)
Auxiliary materials for higher education
(1)
Biografia
(1)
Biography
(1)
Fotografia lotnicza
(1)
Guide-books
(1)
Pami─Ötniki i wspomnienia
(1)
Praca licencjacka
(1)
Praca licencjacka (2016)
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Programy nauczania
(1)
Referat
(1)
Regulaminy i instrukcje wojskowe
(1)
Skrypt (typ publikacji)
(1)
Teaching programs
(1)
Domain
Bezpiecze┼ästwo i wojskowo┼Ť─ç
(88)
Historia
(8)
Transport i logistyka
(1)
Zarz─ůdzanie i marketing
(1)
160 results Filter
No cover
Journal
In basket
Sygnatura czasopisma: C/261
Zawarto┼Ť─ç zasobu Czytelnia G┼é├│wna C/261
1984 nr 3
1985 nr 2
1989 nr 3-4
1991 nr 2-3
1992 nr 1,4
1993 nr 3-4
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 4185/R (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
Sygnatura MON: Czytelnia Główna
Sygnatura czasopisma: C/8159
Zawarto┼Ť─ç zasobu Czytelnia G┼é├│wna C/8159
1973 nr 3,4
1977 nr 1,2
1978 nr 1-3
1979 nr 1-4
1980 nr 1-4
1981 nr 1-3
1982 nr 1,2 + bibliografia 1977-1981
1983 nr 1-3
1984 nr 1-3
1985 nr 1,2
1986 nr 1
1987 nr 1
1988 nr 1,2 + dod.
1989 nr 1,2
1990 nr 1
1991 nr 1
1992 nr 1,2
1993 nr 1-3
1994 nr 1,2
No cover
Journal
In basket
Sygnatura MON: Czytelnia Główna
Sygnatura czasopisma: C/8159
Zawarto┼Ť─ç zasobu Czytelnia G┼é├│wna C/8159
1995 nr 1,2
1996 nr 1-4
1997 nr 2-4
1998 nr 3
1999 nr 1-5
2000 nr 1
Ostatnio wpłynęły zeszyty:
Czytelnia Główna bl.14: 2005 nr Dod. do nr 2/05
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 43000 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Mapa nr sk┼éadnicy map 059201 na 15 ark. skala 1 : 50 000. Mapa do zaj─Öcia praktycznego nr 352 na temat: "Ocena mozliwo┼Ťci bojowych DLSzR. Sposoby dzia┼éa┼ä bojowych".
Szkic na kalce nr 02938/WW na 2 ark. Sytuacja na 16.00 9.10.
Tajne. Zmieniono na jawne.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 37323 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 43602 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. R/159 cz.1 (2 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 5767/R (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. S/4315 (25 egz.)
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 52488 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. S/5670 (15 egz.)
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 56748 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 12870 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Mapa nr RWD 994/pf-5/87 skala 1:200 000 na 18 ark. Zamiar operacyjno-taktyczny do sprawdzianu pisemnego olimpiady taktycznej. Grupa II - wojska lotnicze.
Mapa nr RWD 994/pf-6/87 skala 1:200 000 na 8 ark. Zamiar operacyjno-taktyczny do sprawdzianu pisemnego olimpiady taktycznej. Grupa I - wojska lotnicze.
Tajne. Zmieniono na jawne.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 50386 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 55687 cz. 3 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo┼╝yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 4176/R (4 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Egzemplarz archiwalny, po zarezerwowaniu dost─Öpny w Czytelni
Copies are only available in the library: sygn. 53305 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Ksi─Ögozbi├│r zastrze┼╝ony
Copies are only available in the library: sygn. 38954/2 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again