Form of Work
Książki
(250)
Publikacje naukowe
(57)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(3)
Albumy i książki artystyczne
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Status
available
(225)
only on-site
(49)
unavailable
(16)
unknown
(1)
Branch
Wypożyczalnia
(241)
Czytelnia
(49)
Author
Jabłonowski Marek (1954- )
(11)
Wojtaszczyk Konstanty Adam
(11)
Bieleń Stanisław (1953- )
(9)
Wojtaszczyk Konstanty Adam (1952- )
(6)
Bieleń Stanisław
(5)
Jakubowski Wojciech
(5)
Skrzypek Andrzej
(5)
Firlit-Fesnak Grażyna
(4)
Gmitruk Janusz (1948- )
(4)
Janowski Włodzimierz
(4)
Skrzypek Andrzej (1944- )
(4)
Adamczyk Mieczysław (1938- )
(3)
Adamowski Janusz
(3)
Adamowski Janusz Włodzimierz (1952- )
(3)
Bodio Tadeusz (1951- )
(3)
Bokszczanin Izolda
(3)
Jaskiernia Alicja
(3)
Kraś Ireneusz
(3)
Sułek Mirosław (1952- )
(3)
Wojtaszczyk Konstanty A
(3)
Zaleśny Jacek
(3)
Zieliński Eugeniusz
(3)
Anioł Włodzimierz
(2)
Barburska Olga
(2)
Białoskórski Robert
(2)
Gawrycki Marcin Florian
(2)
Gawrycki Marcin Florian (1975- )
(2)
Gawłowski Robert
(2)
Grosicka Katarzyna
(2)
Haliżak Edward (1950- )
(2)
Jakubowski Wojciech (1967- )
(2)
Koseski Adam (1939- )
(2)
Kostecki Wojciech
(2)
Kubiak Mariusz
(2)
Kusztykiewicz Aleksandra
(2)
Marczuk Karina Paulina
(2)
Miecznikowska Justyna
(2)
Miedzińska Marta
(2)
Mrozowski Maciej
(2)
Nadolska Jadwiga
(2)
Olędzki Jerzy (1945- )
(2)
Pietraś Marek
(2)
Popławski Dariusz
(2)
Rysz-Kowalczyk Barbara
(2)
Solarczyk Marek
(2)
Solarz Marcin Wojciech (1974- )
(2)
Sołtysiak Grzegorz (1961- )
(2)
Stawarz Paweł (1978- )
(2)
Szatur-Jaworska Barbara
(2)
Szumski Jan
(2)
Szymańska Jolanta
(2)
Szymański Adam
(2)
Trejnis Zenon (1942- )
(2)
Trzciński Krzysztof
(2)
Wallas Tadeusz (1958- )
(2)
Wierzbicki Andrzej (politolog)
(2)
Wojnicki Jacek (1972- )
(2)
Wojtaszczyk Konstanty Adam (1952-)
(2)
Zamęcki Łukasz
(2)
Zasztowt Leszek (1954- )
(2)
Załęski Piotr (politologia)
(2)
Zieliński Jacek
(2)
Ćwiek-Karpowicz Jarosław (1981- )
(2)
Adamczuk Urszula
(1)
Anculewicz Zbigniew
(1)
Antczak Joanna
(1)
Baszkiewicz Jan (1930-2011)
(1)
Bloch Jagoda (1972- )
(1)
Borkowski Paweł Janusz (1976- )
(1)
Borodziej Włodzimierz (1956- )
(1)
Borowiec Leszek
(1)
Borysionok Jurij Arkadiewicz
(1)
Boćkowski Daniel
(1)
Breslavskaia Elena
(1)
Brylska Karolina
(1)
Brzeziński Michał
(1)
Bógdał-Brzezińska Agnieszka
(1)
Bąkowicz Katarzyna (komunikacja medialna)
(1)
Błędowski Piotr
(1)
Caban Wiesław
(1)
Cetwiński Olgierd
(1)
Charchalis Wojciech (1970- )
(1)
Chałaczkiewicz Roman
(1)
Chmieliński Bogdan
(1)
Chojnacka Katarzyna (ekonomia)
(1)
Chorążuk Jerzy
(1)
Chwedoruk Rafał
(1)
Cieślak Rafał
(1)
Connelly John
(1)
Czaja Aleksander
(1)
Czapliński Władysław (1954- )
(1)
Czartoryski Adam Jerz (1770-1861)
(1)
Czub Jarosław Filip
(1)
Czupryński Andrzej (1960- )
(1)
Dajnowska Anna
(1)
Drozdowski Marian Marek (1932- )
(1)
Duraczyński Eugeniusz (1931- )
(1)
Duszczyk Maciej
(1)
Dyrda Mirosław Jan
(1)
Dyrda Mirosław Jan (1945- )
(1)
Year
2020 - 2021
(7)
2010 - 2019
(149)
2000 - 2009
(95)
Time Period of Creation
2001-
(75)
1989-2000
(2)
1901-2000
(1)
1939-1945
(1)
2001 -
(1)
Country
Poland
(251)
Language
Polish
(251)
Audience Group
Politolodzy
(1)
Studenci
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(2)
Subject
Polityka międzynarodowa
(20)
Polityka
(15)
Unia Europejska
(14)
Środki masowego przekazu
(11)
Bezpieczeństwo międzynarodowe
(9)
Bezpieczeństwo narodowe
(9)
Integracja europejska
(8)
Polityka zagraniczna
(8)
Państwo
(7)
Świadomość społeczna
(7)
Demokracja
(5)
Partie polityczne
(5)
Polityka społeczna
(5)
Unia Europejska (UE)
(5)
Elita władzy
(4)
Globalizacja
(4)
Instytucje europejskie
(4)
Komunikacja społeczna
(4)
Kościół katolicki
(4)
Opinia publiczna
(4)
Polityka wewnętrzna
(4)
Prawo wspólnotowe europejskie
(4)
Społeczeństwo obywatelskie
(4)
Unia Europejska a Polska
(4)
Wojsko
(4)
Administracja
(3)
Bezpieczeństwo publiczne
(3)
II wojna światowa (1939-1945)
(3)
Nauki polityczne
(3)
Ochrona środowiska
(3)
Polityka narodowościowa
(3)
Public relations
(3)
Siła robocza
(3)
Uchodźcy
(3)
Ustrój polityczny
(3)
Wspólna Polityka Zagraniczna i Bezpieczeństwa UE
(3)
Cenzura
(2)
Dziennikarstwo
(2)
Europejska Polityka Sąsiedztwa
(2)
Finanse
(2)
Generałowie
(2)
Geopolityka
(2)
Gospodarka
(2)
Grupy nacisku
(2)
I wojna światowa (1914-1918)
(2)
Imigranci
(2)
Intelektualiści
(2)
Internet
(2)
Kampania wrześniowa (1939)
(2)
Kobieta
(2)
Komunikacja polityczna
(2)
Konflikt społeczny
(2)
Korpus Ochrony Pogranicza
(2)
Kościół a państwo
(2)
Ludobójstwo
(2)
Mniejszości narodowe
(2)
Nacjonalizm
(2)
ONZ
(2)
Odzyskanie niepodległości przez Polskę (1918)
(2)
Opieka społeczna
(2)
Organizacje międzynarodowe
(2)
Pamięć zbiorowa
(2)
Polacy za granicą
(2)
Polityka Sprawiedliwości i Spraw Wewnętrznych UE
(2)
Prasa (wydawnictwa)
(2)
Prawa człowieka
(2)
Prawo konstytucyjne
(2)
Prawo międzynarodowe
(2)
Prognozy
(2)
Referendum
(2)
Rodzina
(2)
Ruchy społeczne
(2)
Rząd (organ państw.)
(2)
Socjologia polityki
(2)
Społeczeństwo informacyjne
(2)
Stosunki etniczne
(2)
System obronny państwa
(2)
Szkolnictwo wyższe
(2)
Terroryzm
(2)
Wojna
(2)
Wolność słowa
(2)
Zmiana społeczna
(2)
Kryzys 1962 r. kubański
(1)
3 Dywizja Strzelców Karpackich (Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie)
(1)
Administracja publiczna
(1)
Administracja samorządowa
(1)
Agencje europejskie
(1)
Antyamerykanizm
(1)
Aplikacja internetowa
(1)
Archiwiści
(1)
Autonomia (politologia)
(1)
Autorytaryzm
(1)
Badania naukowe
(1)
Bankowy Fundusz Gwarancyjny
(1)
Bezpieczeństwo biologiczne państwa
(1)
Bezpieczeństwo ekonomiczne
(1)
Bezpieczeństwo ekonomiczne państwa
(1)
Bezpieczeństwo energetyczne państwa
(1)
Bezpieczeństwo informacyjne
(1)
Bibliografia specjalna
(1)
Subject: work
Konstytucja Polski (1921)
(1)
Subject: time
1901-2000
(55)
2001-
(48)
1989-2000
(24)
1945-1989
(16)
1918-1939
(14)
1801-1900
(13)
1914-1918
(11)
1939-1945
(8)
1701-1800
(7)
1989-
(7)
1901-
(6)
1901-1914
(6)
2001-0
(6)
1601-1700
(4)
1501-1600
(3)
1401-1500
(2)
1945-
(2)
1900-2000
(1)
Subject: place
Polska
(61)
Rosja
(19)
Europa
(7)
ZSRR
(7)
Kraje Unii Europejskiej
(6)
Stany Zjednoczone (USA)
(5)
Polska a Unia Europejska
(4)
Francja
(3)
Kaukaz (region)
(3)
Wielka Brytania
(3)
Afryka
(2)
Ameryka Łacińska
(2)
Europa Środkowo-Wschodnia
(2)
Kresy wschodnie Rzeczypospolitej
(2)
Litwa
(2)
Stany Zjednoczone
(2)
Afryka Czarna
(1)
Ameryka Łacińska a Unia Europejska
(1)
Austria
(1)
Bałkańskie, kraje
(1)
Berlin (Niemcy)
(1)
Białoruś
(1)
Chiny
(1)
Chorwacja
(1)
Europa Północna
(1)
Europa Wschodnia
(1)
Europa Zachodnia
(1)
Europa Środkowo-Wschodnia a Unia Europejska
(1)
Górny Śląsk
(1)
Irak
(1)
Karaiby (region)
(1)
Kraków (woj. małopolskie)
(1)
Kujawsko-pomorskie, województwo
(1)
NRD
(1)
Niemcy
(1)
Niemcy (Republika Demokratyczna)
(1)
Pomorze
(1)
RFN
(1)
Serbia
(1)
Szwecja
(1)
Turcja
(1)
Warszawa
(1)
Watykan
(1)
Wielkie Księstwo Litewskie
(1)
Wielkopolska
(1)
Zjednoczone Emiraty Arabskie
(1)
Łotwa
(1)
Łódź (woj. łódzkie ; okręg)
(1)
Śląsk
(1)
Genre/Form
Praca zbiorowa
(22)
Opracowanie
(17)
Monografia
(15)
Materiały konferencyjne
(5)
Źródła historyczne
(5)
Biografia
(3)
Biografie
(3)
Wydawnictwo źródłowe
(3)
Antologia
(2)
Encyklopedie
(2)
Pamiętniki i wspomnienia
(2)
Podręcznik akademicki
(2)
Biogram
(1)
Case study (studium przypadku)
(1)
Czasopisma polskie
(1)
Dokumenty
(1)
Esej
(1)
Pamiętniki polskie
(1)
Poradnik
(1)
Publicystyka polska
(1)
Raport
(1)
Rozprawa doktorska
(1)
Domain
Polityka, politologia, administracja publiczna
(39)
Historia
(31)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(14)
Socjologia i społeczeństwo
(10)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(9)
Media i komunikacja społeczna
(7)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(7)
Filozofia i etyka
(2)
Nauka i badania
(2)
Religia i duchowość
(2)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Polityka politologia administracja publiczna
(1)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
251 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 9960/III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 8910/III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 9941/III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 11364/III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. 10468/III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 8586/II - 32 Wypożyczalnia (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 12325/III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 17747/III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. 14430/III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 9190/III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 15537/III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 10237/III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. 17060/III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 13117/III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 8299/II (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 15831/III, 14657/III (2 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 6059/II (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 12515/III (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again