Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(550)
Publikacje naukowe
(58)
Artykuły
(20)
Publikacje informacyjne
(4)
Author
Wołejszo Jarosław (1962-)
(33)
Sienkiewicz Piotr (1945-)
(20)
Śladkowski Stanisław (1947-)
(20)
Sobolewski Grzegorz (1965-)
(17)
Kaczmarek Waldemar (1954-)
(15)
Wrzosek Marek (1963-)
(15)
Marszałek Maciej (1962-)
(14)
Szpyra Ryszard (1953-)
(14)
Janczak J├│zef (1950-)
(13)
Ko┼Ťcielecki Lech (1952-)
(13)
Mijewska Jolanta
(13)
Kalinowska Mirosława
(11)
Kitler Waldemar (1957-)
(11)
Kozub Marian (1952-)
(11)
Kozerawski Dariusz S. (1967-)
(10)
Pawłowski Jacek (1946-)
(10)
Posobiec Jan (1963-)
(10)
Szymczyk-Golan Monika
(10)
Gryz Jarosław (1971-)
(9)
Mańkowski Romuald (1942-)
(9)
Kowalkowski Stanisław (1964-)
(8)
Lidwa Witold (1950-)
(8)
Majewski Tomasz (1963-)
(8)
Zuziak Janusz (1959-)
(8)
Aksamitowska Eleonora
(7)
Chrobak Ryszard (1960-)
(7)
Huzarski Michał (1942-)
(7)
Nyszk Wojciech (1964-)
(7)
Płaczek Janusz (1956-)
(7)
Sirko Stanisław (1961-)
(7)
Cie┼Ťlak Eugeniusz (1966-)
(6)
Czupryński Andrzej (1960-)
(6)
Gawliczek Piotr (1954-)
(6)
Glen Andrzej (1956-)
(6)
Grenda Bogdan (1970-)
(6)
Nowak Eugeniusz (1946-)
(6)
Polak Andrzej (1964-)
(6)
Szulc Bogdan (1945-)
(6)
Kr─Öcikij Janusz (1964- )
(5)
Majchrzak Dariusz (1972-)
(5)
Wojnarowski Jan (1943-)
(5)
Anszczak Marcin
(4)
Cie┼Ťlar Pawe┼é (1949-)
(4)
Ciupiński Andrzej (1951-)
(4)
Gotowała Jerzy (1941-)
(4)
Goździejewski Zdzisław
(4)
Michalak Wojciech (1943-)
(4)
Stachowiak Zenon (1950-)
(4)
Banasik Mirosław
(3)
Grzyb Jerzy (1973-)
(3)
Jarecki Czesław (1945-)
(3)
Jałowiec Tomasz (1976-). ORCID 0000-0002-6974-090X
(3)
Ka┼║mierczak Maciej (1967-)
(3)
Kott Grzegorz (1959-)
(3)
Koziej Stanisław (1943-)
(3)
Kuptel Artur (1975-)
(3)
Makowski Piotr (1954-)
(3)
Malinowski Zdzisław (1969-)
(3)
Marsza┼éek Maciej (1962- )
(3)
Nowak Wojciech (1974-)
(3)
Pacek Bogusław (1954-)
(3)
Pawlikowska Anna
(3)
Trochowska Kamila. (1983-)
(3)
Winkler Wojciech (1964-)
(3)
Zdrodowski Bogdan (1950-)
(3)
Zwęgliński Tomasz
(3)
Śladkowski Stanisław
(3)
Akademia Obrony Narodowej
(2)
Bartnik Ryszard (1963-)
(2)
Biernacik Bartosz (1976-)
(2)
Bralewski Adrian
(2)
Brzozowski Adam (1972-)
(2)
Całkowski Tomasz (1972-)
(2)
Cie┼Ťlarczyk Marian (1946-)
(2)
Czaja Jan (1945-)
(2)
Dela Piotr (1968-)
(2)
Dela Piotr (1968-). ORCID 0000-0003-3643-3759
(2)
Gałecki Andrzej
(2)
Gontarczyk Mariusz
(2)
Jagusiak Bogusław
(2)
Jakubiak Ewa
(2)
Jałoszyński Kuba
(2)
Juncewicz Arkadiusz Zbigniew (1968-)
(2)
Kardas Jarosław (1964-)
(2)
Kosowski Bogdan
(2)
Koziński Mieczysław
(2)
Ko┼Ťcielecki Lech
(2)
Ko┼Ťmider Tomasz (1967-)
(2)
Kruszyński Henryk
(2)
Kurek Sylwester T. (1972-)
(2)
Kurek Tadeusz
(2)
Kustra Witold (1971-)
(2)
Lotarski Piotr (1968-)
(2)
Majdan Paweł. (1975-)
(2)
Matyszczyk Lech
(2)
Mijewska Jolanta. (1968-)
(2)
Miodoński Marcin
(2)
Mróz Paweł (1975-)
(2)
Nepelski Mariusz
(2)
Olszewski Piotr
(2)
Year
2010 - 2019
(481)
2000 - 2009
(93)
Time Period of Creation
2001-
(77)
Country
Poland
(572)
Language
Polish
(572)
Subject
Akademia Obrony Narodowej
(504)
Akademia Sztuki Wojennej
(65)
Bezpieczeństwo narodowe
(36)
Wojska l─ůdowe
(33)
Zarz─ůdzanie kryzysowe
(27)
Policja
(23)
Dysertacje naukowe
(20)
Kontyngenty wojskowe
(14)
Siły zbrojne
(13)
Prace dyplomowe
(12)
Siły powietrzne
(11)
Bezpieczeństwo
(10)
Bezpieczeństwo informacyjne
(10)
Bezpieczeństwo międzynarodowe
(9)
Bezpieczeństwo publiczne
(9)
NATO
(9)
Operacje reagowania kryzysowego
(9)
Stra┼╝ graniczna
(9)
Sytuacja kryzysowa
(9)
Terroryzm
(9)
Działania wojsk poza granicami państwa
(8)
Strategia bezpieczeństwa
(8)
Zabezpieczenie logistyczne
(8)
Edukacja dla bezpieczeństwa
(7)
Operacje pokojowe
(7)
Bezpieczeństwo energetyczne państwa
(6)
Dowodzenie (wojsk.)
(6)
Infrastruktura krytyczna
(6)
Kadry (wojsk.)
(6)
Logistyka wojskowa
(6)
Nauczanie na odleg┼éo┼Ť─ç
(6)
Obronno┼Ť─ç pa┼ästwa
(6)
Ochrona ludno┼Ťci
(6)
Stra┼╝ po┼╝arna
(6)
Transmisja danych
(6)
Bezpieczeństwo wewnętrzne
(5)
Brygada zmechanizowana
(5)
Lotnictwo wojskowe
(5)
Przemysł zbrojeniowy
(5)
System obronny państwa
(5)
Służby specjalne
(5)
Wojsko
(5)
Zabezpieczenie techniczne
(5)
Bezpieczeństwo morskie państwa
(4)
Działania operacyjne
(4)
Działania sieciocentryczne
(4)
Globalizacja
(4)
Informacja (wojsk.)
(4)
Nauki o obronno┼Ťci
(4)
Obrona powietrzna
(4)
Operacje obronne
(4)
Operacje stabilizacyjne
(4)
Operacje wielonarodowe
(4)
Outsourcing
(4)
Państwowa Straż Pożarna
(4)
Polemologia
(4)
Polski Kontyngent Wojskowy w składzie Międzynarodowych Sił Stabilizacyjnych w Republice Iraku
(4)
Przyw├│dztwo (wojsk.)
(4)
Sie─ç telekomunikacji wojskowej
(4)
Siły morskie
(4)
Sztuka wojenna
(4)
Służba zdrowia wojska
(4)
Transport powietrzny
(4)
Wspólna Polityka Bezpieczeństwa i Obrony UE
(4)
Zdolno┼Ť─ç bojowa
(4)
Artyleria
(3)
Badania naukowe w wojsku
(3)
Bezpieczeństwo ekonomiczne państwa
(3)
Bezpieczeństwo kulturowe państwa
(3)
Bezpieczeństwo militarne
(3)
Dow├│dcy
(3)
Działania antyterrorystyczne
(3)
Kadry
(3)
Komunikacja interpersonalna
(3)
Komunikacja mi─Ödzykulturowa
(3)
Motywacja
(3)
Ochrona granic
(3)
Oficerowie (wojsk.)
(3)
Operacje powietrzne
(3)
Polski Kontyngent Wojskowy w Islamskiej Republice Afganistanu
(3)
Przydatno┼Ť─ç zawodowa
(3)
Ratownictwo
(3)
Ratownictwo medyczne
(3)
Rekonwersja w wojsku
(3)
Rzeczywisto┼Ť─ç wirtualna
(3)
Substancje niebezpieczne i szkodliwe
(3)
System zarz─ůdzania kryzysowego
(3)
Systemy zarz─ůdzania
(3)
Szkolenie specjalistyczne
(3)
Szkolenie wojskowe
(3)
Służba więzienna
(3)
Transport drogowy
(3)
Wojska specjalne
(3)
Zabezpieczenie medyczne
(3)
Zarz─ůdzanie
(3)
Zarz─ůdzanie ryzykiem
(3)
Zasoby ludzkie (wojsk.)
(3)
Zgromadzenia i imprezy masowe
(3)
┼╗andarmeria wojskowa
(3)
Administracja
(2)
Subject: time
2001-
(53)
1901-2000
(23)
2001-0
(19)
1989-2000
(18)
1901-
(4)
1945-
(4)
1918-1939
(2)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1939-1945
(1)
1945-1989
(1)
1989-
(1)
Subject: place
Polska
(59)
Irak
(5)
Rosja
(5)
Ukraina
(5)
Stany Zjednoczone
(4)
Abchazja (Gruzja)
(2)
Białystok (woj. podlaskie)
(2)
Francja
(2)
Gruzja
(2)
Kosowo
(2)
Pomorskie, wojew├│dztwo (od 1999)
(2)
Rozprawy doktorskie (2011)
(2)
Wojew├│dztwo podlaskie
(2)
Afganistan
(1)
Austria
(1)
Bałtycki, region
(1)
Bałtyk (morze)
(1)
Bałtyk (wybrzeże)
(1)
Blisko Wsch├│d
(1)
Bo┼Ťnia i Hercegowina
(1)
Dolno┼Ťl─ůskie, wojew├│dztwo
(1)
Europa
(1)
Europa Środkowo-Wschodnia
(1)
Ghazni (Afganistan)
(1)
Grudzi─ůdz (woj. kujawsko-pomorskie)
(1)
Irlandia
(1)
Komunikacja drogowa
(1)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
Kraje bałkańskie
(1)
Kraje strefy Schengen
(1)
Kujawsko-pomorskie, wojew├│dztwo
(1)
Liban
(1)
Lubuskie, wojew├│dztwo
(1)
Mazowieckie, wojew├│dztwo (od 1999 r.)
(1)
Naddniestrze (Mołdawia ; region autonom.)
(1)
Niemcy
(1)
Ocean Spokojny
(1)
Osetia Południowa (Gruzja)
(1)
Podkarpackie, wojew├│dztwo
(1)
Podlasie
(1)
Podlaskie, wojew├│dztwo
(1)
Powiat prudnicki (woj. opolskie)
(1)
Pułtusk (woj. mazowieckie ; okręg)
(1)
Rozprawy doktorskie (2012)
(1)
Sahel
(1)
Suwałki (woj. podlaskie ; okręg)
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Wielka Brytania
(1)
Wojew├│dztwo (adm.)
(1)
Wojew├│dztwo wielkopolskie (1999- )
(1)
Zakaukazie
(1)
Genre/Form
Rozprawy doktorskie (2016)
(86)
Rozprawy doktorskie (2015)
(77)
Rozprawy doktorskie (2013)
(62)
Rozprawy doktorskie (2012)
(54)
Rozprawy doktorskie (2014)
(43)
Rozprawy doktorskie (2018)
(33)
Rozprawy doktorskie (2011)
(31)
Rozprawy doktorskie (2009)
(28)
Rozprawy doktorskie (2010)
(20)
Bibliografia wojskowa
(16)
Rozprawy habilitacyjne (2011)
(12)
Rozprawy habilitacyjne (2013)
(11)
Rozprawa doktorska (2019)
(9)
Rozprawy habilitacyjne (2003)
(8)
Rozprawy habilitacyjne (2009)
(7)
Rozprawa doktorska (2018)
(6)
Rozprawy doktorskie (2017)
(6)
Rozprawy habilitacyjne (2001)
(6)
Rozprawy habilitacyjne (2008)
(6)
Rozprawy habilitacyjne (2006)
(5)
Rozprawy habilitacyjne (2007)
(5)
Rozprawy habilitacyjne (2012)
(5)
Prace naukowo-badawcze (2005)
(4)
Rozprawy habilitacyjne (2004)
(4)
Rozprawy habilitacyjne (2005)
(4)
Bibliografia
(3)
Prace naukowo-badawcze (2003)
(3)
Rozprawy doktorskie (2019)
(3)
Rozprawy habilitacyjne (2002)
(3)
Rozprawy habilitacyjne (2010)
(3)
Monografia
(2)
Prace naukowo-badawcze (2014)
(2)
Prace doktorskie (2013)
(1)
Prace doktorskie (2016)
(1)
Prace naukowo-badawcze (2016)
(1)
Przemysł zbrojeniowy
(1)
Rozprawa doktorska (2017)
(1)
Umowa offsetowa
(1)
Domain
Bezpiecze┼ästwo i wojskowo┼Ť─ç
(52)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(6)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(4)
Transport i logistyka
(4)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(3)
Zarz─ůdzanie i marketing
(3)
Edukacja i pedagogika
(2)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
In┼╝ynieria i technika
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
574 results Filter
No cover
Article
In basket
Podstawowe metody badawcze w politologicznych pracach doktorskich / Karolina Julia Helnarska // Zeszyty Naukowe / Akademia Obrony Narodowej. - ISSN 0867-2245. - 2009, nr 3 (76), s. 316-329.
(Zeszyty Naukowe / Akademia Obrony Narodowej ; nr 3 (76))
Streszcz. w j─Öz. ang.
No cover
Article
In basket
Metody, techniki i narz─Ödzia badawcze stosowane w pracach magisterskich i doktorskich / Zenon Chojnacki, Marian Cie┼Ťlarczyk // W: Metody, techniki i narz─Ödzia badawcze oraz elementy statystyki stosowane w pracach magisterskich i doktorskich / Wydzia┼é Lotnictwa i Obrony Powietrznej. - Warszawa : AON, 2003. - S. 20-61.
No cover
Article
In basket
Og├│lna charakterystyka procesu bada┼ä naukowych w pracach magisterskich i doktorskich / Marian Cie┼Ťlarczyk // W: Metody, techniki i narz─Ödzia badawcze oraz elementy statystyki stosowane w pracach magisterskich i doktorskich / Wydzia┼é Lotnictwa i Obrony Powietrznej. - Warszawa : AON, 2003. - S. 7-19.
No cover
Article
In basket
Elementy statystyki w badaniach naukowych / Marek Mróz, Stanisław Sirko // W: Metody, techniki i narzędzia badawcze oraz elementy statystyki stosowane w pracach magisterskich i doktorskich / Wydział Lotnictwa i Obrony Powietrznej. - Warszawa : AON, 2003. - S. 62-82.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again