Form of Work
Artykuły
(267)
Ksi─ů┼╝ki
(112)
Publikacje naukowe
(36)
Author
Glen Andrzej (1956-)
(17)
Koziej, Stanisław (1943-)
(13)
Jałoszyński Kuba
(10)
Zajas Stanisław (1952-)
(10)
Nowakowska-Krystman Aneta (1973-)
(9)
Gryz Jarosław (1971-)
(7)
Koziej Stanisław (1943-)
(7)
Marszałek Maciej (1962-)
(7)
Borkowski Jan
(6)
Dobija Konrad (1976-)
(6)
Gotowała Jerzy (1941-)
(6)
Kosta Raul Andrzej
(6)
Olender Daria
(6)
Pawłowski Jacek (1946-)
(6)
Skwarek Zbigniew (1962-)
(6)
Borkowski, Jan
(5)
Gawliczek Piotr (1954-)
(5)
Grenda Bogdan (1970-)
(5)
Kwe─çka Roman (1956-)
(5)
Makowski Piotr (1954-)
(5)
Palczewska Milena (1987-)
(5)
Pi─ůtek Zbigniew (1964-2015)
(5)
Polak Andrzej (1964-)
(5)
Radomyski Adam (1966-)
(5)
Sienkiewicz Piotr (1945-)
(5)
Solarz Jarosław (1962-)
(5)
Elak Leszek (1971-)
(4)
Gotowała, Jerzy (1941-)
(4)
Kowalkowski Stanisław (1964-)
(4)
Krawczyk Piotr
(4)
Kubiak Krzysztof
(4)
Kubiak, Krzysztof
(4)
Lasota Jacek (1968-)
(4)
Marcinkowski Czesław (1949-)
(4)
Stachowiak Zenon (1950-)
(4)
Zieliński Tadeusz (1973-)
(4)
Ciupiński Andrzej (1951-)
(3)
Helnarska Karolina Julia (1980-)
(3)
Kozera Cyprian Aleksander (1987-)
(3)
Krawczyk, Piotr
(3)
Kubiński Marek (1966-)
(3)
Lasota Małgorzata (1969-)
(3)
Leszczyński Tadeusz
(3)
Liedel Krzysztof
(3)
Majdan Paweł. (1975-)
(3)
Michailiuk Bogdan (1955-)
(3)
Nowak Jacek (1961-)
(3)
Pasierbek Marta
(3)
Soboń Andrzej (1971-)
(3)
Wi─Öcek Karolina
(3)
Wrzosek Marek (1963-)
(3)
Zimny Maciej
(3)
Zubrzycki Waldemar
(3)
Adamski Jacek
(2)
Balcerowicz, Bolesław (1943-)
(2)
Binkowski Henryk (1956-)
(2)
B─ůk Tomasz
(2)
Czaja Jan (1945-)
(2)
Dilling Marek
(2)
Durska, Edyta
(2)
D─ůbrowska Monika
(2)
Elak Hanna
(2)
Feluch Wojciech
(2)
Garstka, Jerzy
(2)
Gryga Marek (1970-)
(2)
Jakubczak Ryszard (1951-)
(2)
Janik Wojciech
(2)
Kaczmarek Waldemar (1954-)
(2)
Kitler Waldemar (1951-)
(2)
Kostka Przemysław
(2)
Krupcała Kinga
(2)
Kubiak Krzysztof (1967-)
(2)
Kustra Witold (1971-)
(2)
Lipińska Justyna (1975-). ORCID 0000-0001-8233-6971
(2)
Majewski Tomasz (1963-)
(2)
Mazurek Zbigniew (1957-)
(2)
Nalepa, Tomasz (1961-)
(2)
Nied┼║wiecki Ryszard (1959-)
(2)
Oleksiewicz Izabela
(2)
Orzyłowska Anna
(2)
Pietrasik Kamil
(2)
Pi─ůtek, Zbigniew (1964-2015)
(2)
Smolny D─ůbr├│wka
(2)
Sochala, Cezary
(2)
Stelamach Jarosław
(2)
Stempień Jacek (1972-)
(2)
Szlachcic, Bogusław
(2)
Szostak Maciej
(2)
Tomczak Andrzej (1964- )
(2)
Trubalska Justyna
(2)
Tryk Katarzyna (1993-)
(2)
Witczak Marek
(2)
Wi┼Ťniewska-Pa┼║ Barbara
(2)
Wi┼Ťniewski Bernard (1960-)
(2)
Wr├│blewski Dariusz
(2)
Zdrodowski Bogdan (1950-)
(2)
Zdrodowski, Bogdan (1950-)
(2)
Śmiałek Wiesław
(2)
Adamska-R─Ökawek Patrycja
(1)
Aleksandrowicz Tomasz Romuald
(1)
Year
2010 - 2019
(134)
2000 - 2009
(245)
Time Period of Creation
2001-
(56)
Country
Poland
(377)
Latvia
(1)
United States
(1)
Language
Polish
(372)
English
(7)
Subject
Terroryzm
(290)
Bezpieczeństwo międzynarodowe
(59)
Terroryzm powietrzny
(52)
Akademia Obrony Narodowej
(43)
Bezpieczeństwo narodowe
(22)
Terroryzm morski
(21)
Lotniska
(20)
Broń masowego rażenia
(15)
Przestrzeń powietrzna
(12)
NATO
(11)
Terroryzm a broń masowego rażenia
(8)
Fundamentalizm
(7)
Atak terrorystyczny
(6)
Miasta
(6)
Obrona przed broni─ů masowego ra┼╝enia
(6)
Piractwo morskie
(6)
Piractwo powietrzne
(6)
Transport powietrzny
(6)
Bioterroryzm
(5)
Broń masowego rażenia a terroryzm
(5)
Działania antyterrorystyczne
(5)
Konflikty zbrojne
(5)
Zamachy samob├│jcze
(5)
Zarz─ůdzanie kryzysowe
(5)
Bezpieczeństwo
(4)
Gospodarka
(4)
Infrastruktura krytyczna
(4)
Kontrola przestrzeni powietrznej
(4)
Proliferacja broni masowego ra┼╝enia
(4)
Przest─Öpczo┼Ť─ç zorganizowana
(4)
Unia Europejska (UE)
(4)
Środki masowego przekazu
(4)
Bezpieczeństwo publiczne
(3)
Edukacja dla bezpieczeństwa
(3)
Irak
(3)
Kontrola ruchu lotniczego
(3)
Lotnictwo wojskowe
(3)
Mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej (14 ; 2012 ; Polska/Ukraina)
(3)
Młodzież
(3)
Organizacje terrorystyczne
(3)
Porty lotnicze
(3)
Prawo mi─Ödzynarodowe
(3)
Reagowanie kryzysowe
(3)
Renegade
(3)
Siły zbrojne
(3)
Stra┼╝ graniczna
(3)
Służby specjalne
(3)
Wojna
(3)
Wspólna Polityka Zagraniczna i Bezpieczeństwa UE
(3)
Zagro┼╝enie asymetryczne
(3)
Administracja
(2)
Akademia Sztuki Wojennej
(2)
Analiza strategiczna
(2)
Antyterroryzm
(2)
Bezpieczeństwo informacyjne
(2)
Bro┼ä j─ůdrowa
(2)
Cyberterroryzm
(2)
Działania asymetryczne
(2)
Działania nieregularne
(2)
Działania prewencyjne
(2)
Ekstremizm polityczny
(2)
Korsarstwo
(2)
Loty
(2)
Operacja antyterrorystyczna 2001- w Afganistanie
(2)
Porty morskie
(2)
Prawo lotnicze
(2)
Siły powietrzne
(2)
Siły specjalnego przeznaczenia
(2)
Stany Zjednoczone
(2)
Terroryzm a przest─Öpczo┼Ť─ç zorganizowana
(2)
Terroryzm islamski
(2)
Unia Europejska
(2)
Wojska l─ůdowe
(2)
Wojska specjalne
(2)
Wojsko
(2)
Wywiad socjologiczny
(2)
Zestawy rakietowe przeciwlotnicze
(2)
Zgromadzenia i imprezy masowe
(2)
Zwalczanie
(2)
┼╗egluga
(2)
Active Endeavour (operacja antyterorrystyczna; 2001-)
(1)
Afganistan
(1)
Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego (ABW)
(1)
Akademia Obrony Narodowej. Instytut Studi├│w Strategicznych
(1)
Akademia Obrony Narodowej. Wydział Strategiczno-Obronny
(1)
Al Qaida
(1)
Arabowie
(1)
Archiwa służby bezpieczeństwa
(1)
Atak rakietowy
(1)
Atak samob├│jczy
(1)
Atak terrorystyczny na Stany Zjednoczone 2001 r.
(1)
Atak terrorystyczny w Londynie 2005 r.
(1)
Atak terrorystyczny w Pary┼╝u (2015)
(1)
Bezpieczeństwo militarne
(1)
Bezpieczeństwo morskie
(1)
Bezpieczeństwo wewnętrzne
(1)
Bezpiecze┼ästwo ┼╝ywno┼Ťci
(1)
Bliski Wsch├│d
(1)
Bolech├│w, Bartosz
(1)
Broń biologiczna
(1)
Subject: work
Kolacja z terroryst─ů : spotkania z najbardziej poszukiwanymi bojownikami na ┼Ťwiecie
(1)
Psychologia terroryzmu
(1)
Terroryzm, aktorzy, staty┼Ťci, widzowie
(1)
Wojny naszych czas├│w
(1)
Wybrane zagro┼╝enia i ryzyko bezpiecze┼ästwa XXI wieku = Vybran├ę bezpe─Źnostni hrozby a rizika 21. stoleti
(1)
Subject: time
2001-
(49)
1901-2000
(19)
2001-0
(18)
1989-2000
(15)
1945-1989
(4)
1945-
(2)
1-100
(1)
100-1 p.n.e.
(1)
1001-1100
(1)
101-200
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-
(1)
1973-1999
(1)
200-101 p.n.e.
(1)
2001- DBN
(1)
201-300
(1)
300-201 p.n.e.
(1)
301-400
(1)
400-301 p.n.e.
(1)
401-500
(1)
501-600
(1)
601-700
(1)
701-800
(1)
801-900
(1)
901-1000
(1)
Subject: place
Polska
(19)
Bliski Wsch├│d
(2)
Czeczenia (Rosja)
(2)
Europa
(2)
Francja
(2)
Stany Zjednoczone
(2)
Afganistan
(1)
Ameryka Łacińska
(1)
Brazylia
(1)
Dagestan (Rosja)
(1)
Europa Środkowo-Wschodnia
(1)
Irak
(1)
Kosowo (Serbia)
(1)
Kraje bałkańskie
(1)
Sahel
(1)
Syria
(1)
Genre/Form
Materiały konferencyjne
(30)
Artykuł problemowy
(22)
Artykuł z pracy zbiorowej
(18)
Artykuł z czasopisma naukowego
(11)
Prace naukowo-badawcze
(11)
Materiały konferencyjne (2005)
(10)
Materiały konferencyjne (2003)
(8)
Materiały konferencyjne (2007)
(6)
Recenzje
(6)
Artykuł z czasopisma wojskowego
(5)
Materiały konferencyjne (2006)
(4)
Materiały konferencyjne (2015)
(4)
Materiały konferencyjne (2016)
(4)
Monografia
(4)
Prace naukowo-badawcze (2013)
(4)
Prace naukowo-badawcze (2010)
(3)
Raport z badań
(3)
Rozprawy doktorskie (2009)
(3)
Artykuł z czasopisma ekonomicznego
(2)
Materiały konferencyjne (2002)
(2)
Materiały konferencyjne (2010)
(2)
Materiały konferencyjne (2012)
(2)
Materiały konferencyjne (2017)
(2)
Opracowanie
(2)
Podr─Öczniki akademickie
(2)
Prace naukowo-badawcze (2003)
(2)
Prace naukowo-badawcze (2004)
(2)
Prace naukowo-badawcze (2009)
(2)
Prace naukowo-badawcze (2014)
(2)
Rozprawy doktorskie (2013)
(2)
Rozprawy doktorskie (2016)
(2)
Sprawozdania z konferencji (2005)
(2)
Artykuł z czasopisma fachowego
(1)
Bibliografie
(1)
Dyskryminacja
(1)
Materiały konferencyjne (2004)
(1)
Materiały konferencyjne (2008)
(1)
Materiały konferencyjne (2013)
(1)
Materiały pomocnicze dla szkół wyższych
(1)
Podr─Öczniki akademickie (2016)
(1)
Prace naukowo-badawcze (2005)
(1)
Prace naukowo-badawcze (2016)
(1)
Prace naukowo-badawcze (2017)
(1)
Przest─Öpczo┼Ť─ç zorganizowana
(1)
Rozprawy doktorskie (2014)
(1)
Rozprawy doktorskie (2015)
(1)
Rozprawy habilitacyjne (2003)
(1)
Rozprawy habilitacyjne (2011)
(1)
Sprawozdania z konferencji
(1)
Sprawozdania z konferencji (2004)
(1)
Sprawozdania z konferencji (2008)
(1)
Sprawozdania z konferencji (2010)
(1)
Sprawozdania z ćwiczeń (2005)
(1)
System obronny państwa
(1)
Domain
Bezpiecze┼ästwo i wojskowo┼Ť─ç
(37)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(14)
Historia
(4)
Prawo i wymiar sprawiedliwo┼Ťci
(4)
Socjologia i społeczeństwo
(4)
Edukacja i pedagogika
(3)
Chemia
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
Zarz─ůdzanie i marketing
(1)
379 results Filter
No cover
Article
In basket
Działania terrorystyczne na morzach jako zagrożenie bezpieczeństwa międzynarodowego / Krzysztof Kubiak // Zeszyty Naukowe / Akademia Obrony Narodowej. - ISSN 0867-2245. - 2004, nr 4 (57), s. 109-120 : tab.
(Zeszyty Naukowe / Akademia Obrony Narodowej ; nr 4 (57))
Streszcz. w j─Öz. ang.
No cover
Article
In basket
Udzia┼é WLOP w przeciwdzia┼éaniu terroryzmowi z u┼╝yciem broni masowego ra┼╝enia oraz likwidacji skutk├│w ewentualnych zdarze┼ä / Marek D─ůbrowski // Zeszyty Naukowe / Akademia Obrony Narodowej. - ISSN 0867-2245. - 2003, nr 1A (50) specjalny, s. 241-251 : rys., tab.
(Zeszyty Naukowe / Akademia Obrony Narodowej ; nr 1A (50) specjalny)
No cover
Article
In basket
Komunikacyjno-dramaturgiczna swoisto┼Ť─ç zamach├│w terrorystycznych / Jan Borkowski // Zeszyty Naukowe / Akademia Obrony Narodowej. - ISSN 0867-2245. - 2008, nr 4 (73), s. 39-52 : rys.
(Zeszyty Naukowe / Akademia Obrony Narodowej ; nr 4 (73))
Streszcz. w j─Öz. ang.
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
Narodowe plany w zakresie przeciwdziałania i zwalczania terroryzmu Francji oraz Republiki Czeskiej : wnioski dla Polski / Kuba Jałoszyński // Zeszyty Naukowe / Akademia Obrony Narodowej. - ISSN 0867-2245. - 2005, nr 1 (58), s. 77-91 : rys.
(Zeszyty Naukowe / Akademia Obrony Narodowej ; nr 1 (58))
Streszcz. w j─Öz. ang.
No cover
Article
In basket
Terroryzm jako metoda globalnej komunikacji / Jaros┼éaw Pi─ůtek // W: Terroryzm : globalne wyzwanie / red. Krzysztof Kowalczyk, Wies┼éaw Wr├│blewski. - Toru┼ä : Wydaw. Adam Marsza┼éek, 2006. - S. 57-65. - Materia┼éy z konferencji zorganizowanej na Uniwersytecie Szczeci┼äskim w dn. 1-2.06.2005 r. nt. "Terroryzm i konflikty zbrojne na prze┼éomie XX i XXI wieku".
No cover
Book
In basket
Terroryzm - geneza i kierunki transformacji / Zbigniew Pi─ůtek, Ilona Kulik, Witold Kustra, Milena Palczewska // W: Edukacja na rzecz bezpiecze┼ästwa : wybrane problemy / red. nauk. Zbigniew Pi─ůtek ; [zesp├│┼é aut.: Stanis┼éaw Babiarz i in.] ; Akademia Obrony Narodowej. - Warszawa : Centrum Szkole┼ä i Ekspertyz Europejskich, 2011. - S. 69-100 : rys.
No cover
Article
In basket
Terroryzm, aktorzy, staty┼Ťci, widzowie : [recenzja] / Aneta Nowakowska-Krystman // Zeszyty Naukowe / Akademia Obrony Narodowej. - ISSN 0867-2245. - 2012, nr 4 (89), s. 387-390.
(Zeszyty Naukowe / Akademia Obrony Narodowej ; nr 4 (89)/2012)
Streszczenie: Zawiera rec. ksi─ů┼╝ki: Terroryzm, aktorzy, staty┼Ťci, widzowie / Bartosz Bolech├│w. - Warszawa, 2010.
No cover
Article
In basket
Cele terroryzmu i terroru / Jan Borkowski // Kwartalnik Bellona / Ministerstwo Obrony Narodowej. - ISSN 1897-7065. - 2007, nr 3, s. 32-38 : il.
(Kwartalnik Bellona / Ministerstwo Obrony Narodowej ; nr 3/2007)
Temat: Terroryzm
No cover
Article
In basket
Pierwsza wojna w XXI wieku / Andrzej Ciupiński. W: Zeszyty Naukowe - Akademia Obrony Narodowej. ISSN 0867-2245. 2002, nr 1, s. 7-24. - 2002.
Streszczenie w j─Özyku angielskim.
Temat: Terroryzm
No cover
Article
In basket
U ┼║r├│de┼é terroryzmu. - (Sztuka Wojenna) / Anna Ko┼Ťciuk // My┼Ťl Wojskowa. - 2005, nr 4, s. 125-136.
Temat: Terroryzm
No cover
Book
In basket
Terroryzm : analiza zjawiska = Terrorism : analyzed / Marta Pasierbek // Bezpieczeństwo i Administracja : Zeszyty Naukowe Wydziału Bezpieczeństwa Narodowego / Akademia Obrony Narodowej. - ISSN 2353-8872. - 2014, nr 3 (2), s. 142-150.
(Bezpieczeństwo i Administracja : Zeszyty Naukowe Wydziału Bezpieczeństwa Narodowego / Akademia Obrony Narodowej ; nr 3 (2))
Bibliogr., Netogr.
Streszcz. w j─Öz. ang.
Temat: Terroryzm
No cover
Article
In basket
Dzia┼éania terrorystyczne przeciwko ┼╝egludze handlowej w warunkach Morza Ba┼étyckiego (kontekst Polski) / Krzysztof Kubiak // W: III [Trzecia] mi─Ödzynarodowa konferencja naukowa "Zarz─ůdzanie kryzysowe" : bezpiecze┼ästwo i ochrona statk├│w i port├│w morskich / Akademia Morska w Szczecinie ; Zachodniopomorski Urz─ůd Wojew├│dzki w Szczecinie. - Szczecin, 2005. - S. 297-304 : tab. .
No cover
Article
In basket
Filozofia terroryzmu gospodarczego / Zenon Stachowiak, Tomasz Kocha┼äski, Tadeusz Masiowski // W: Terroryzm gospodarczy we wsp├│┼éczesnym ┼Ťwiecie : opracowanie naukowe / Wydzia┼é Strategiczno-Obronny. - Warszawa : AON, 2003. - S. 11-47 : schem., tab.
No cover
Article
In basket
Nowe technologie istotnym stymulatorem rozwoju terroryzmu konwencjonalnego / Jacek Adamski //Zeszyty Naukowe / Akademia Obrony Narodowej. - ISSN 0867-2245. - 2006, nr 1 (62), s. 207-215 : tab.
(Zeszyty Naukowe / Akademia Obrony Narodowej ; nr 1 (62))
Streszcz. w j─Öz. ang.
No cover
Article
In basket
Dzia┼éania terrorystyczne przeciwko ┼╝egludze handlowej w warunkach Morza Ba┼étyckiego (kontekst polski) / Krzysztof Kubiak // W: Bezpiecze┼ästwo i ochrona statk├│w i port├│w morskich : [III mi─Ödzynarodowa konferencja naukowa "Zarz─ůdzanie kryzysowe", Szczecin, 2005 r.] : praca zbiorowa / red. nauk. Krzysztof Chwesiuk [i in.] ; [Akademia Morska w Szczecinie. Wydzia┼é In┼╝ynieryjno-Ekonomiczny Transportu. Instytut Zarz─ůdzania Transportem. Zak┼éad Zarz─ůdzania Kryzysowego ; Zachodniopomorski Urz─ůd Wojew├│dzki w Szczecinie. Wydzia┼é Zarz─ůdzania Kryzysowego]. - Szczecin : AM, 2005. - S. 297-305 : tab.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again